top of page

A vizek gáztalanításának innovatív megoldása

1982 óta Magyarország vezető víz gáztalanító berendezése

Blue minimalist gear water logo.png

INGYENES SZAKTANÁCSADÁS A TERMÉKKEL KAPCSOLATBAN!

Miért fontos a metán mentesítés?

Magyarországon a réteg- és temálvíz kutak kb. 80%-a metános. Amikor kitermeljük a vizet, akkor a normál légköri nyomáson a metán kiválik a levegőbe. Amennyiben ez zárt térben történik meg, akkor kiemelten nagy veszélyforrást jelent, ami nemcsak gazdasági kockázatot, hanem életveszélyt is hordoz. Ennek oka, hogy a metán-levegő 4-15%-os keveredési arányban robbanóképes gázelegyet alkot, ami a legkisebb szikra képződés hatására fel is robban. Ennek az állapotnak a kialakulását el kell kerülni, mert egy épület robbanásbiztosítása sokkal drágább és nehezebben megoldható, mint a vízből a metán eltávolítása.

Vonatkozó jogszabályok

A jogszabályi környezet (EU-s ATEX direktíva és a 18/1997 (VIII.29) KHVM rendelet) célja az, hogy a vízből a metán el legyen távolítva 0,8 l/m3 metántartalom alá, mielőtt az víz a zárt térbe kerül. Így a zárt térben a robbanási kockázat nullára redukálódik.

Felhasználás

Hol fontos a gáztalanító eszözök használata?

Ahol 0,8 l/m3 metántartalom feletti víz van kitermelve a kútból és az zárt térben kerül felhasználása.

 

Leggyakoribb alkalmazási területek:

  • Termál fürdők

  • Termál hotelek

  • Ivóvíz tisztító telepek

  • Állattartó telepek

  • Termál-üvegházak

Sok helyen hallottuk már a következő mondatot:

„20 éve nincs nálunk metánmentesítés, mégsem volt semmi gond!”

Fontos belátni, hogy a metán-levegő keveredése és a szikraképződés egyidejűsége valószínűségi kérdés. Bekövetkezési valószínűsége ugyan kicsi, de ha megtörténik, akkor egy egész épület vagy komplexum felrobbanhat, amely emberéleteket követelhet. Sajnos előfordult már ilyen, ezért azt javasoljuk, törekedjen Ön is a biztonságra! A metánmentesítéssel egyúttal a jogszabályoknak is meg fog felelni.

Teméklírás

REGINJEKT

Blue minimalist gear water logo.png
render_01-removebg.png

Cégünk kizárólagos gyártója és forgalmazója a Reginjekt gázmentesítő berendezésnek, mely kimagaslóan magas hatásfokú és kis helyigényű berendezés. Az eszköz – igény szerint szűrt – levegőt szív be és egy injektor segítségével légköri nyomásnál alacsonyabb nyomást állít elő. Így a berendezésből a gázmentesített víz és a metán-levegő keverék szétválasztva távozik. A berendezést az épületen kívül kell elhelyezni, hiszen a metános levegő itt válik ki a vízből!

Működés

A Reginjekt működése

Referenciák

Referenciák

Beépített termékeink megtalálhatók az alábbi településeken (pl. vízműveknél, fürdőkben, tejgazdaságokban):

Ásotthalom, Bácsbokod, Bagamér, Bakonszeg, Báránd, Bátaszék, Bedő, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Biharnagybajom, Bihartorda, Bordány, Csökmő, Darvas, Decs, Derecske, Domaszék, Ebes, Egyek, Esztár, Forráskút, Földes, Fülöp, Gáborján, Hajdúbagos, Hajdúböszörmény (Hajdúvid), Hajdúdorog, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszovát, Hencida, Hortobágy, Hosszúpályi, Kaba, Komádi, Konyár, Mórahalom, Nyírábrány, Nyíracsád, Öttömös, Pusztamérges, Püspökladány, Ruzsa, Tépe, Tiszacsege, Tiszaföldvár, Újszentmargita, Üllés, Zákányszék

Kapcsolat

Kapcsolat

Hidro-Consulting Kft.

7630 Pécs, Hegedűs János utca 4.
info@hidroconsulting.hu

+36 30/788-5989

Pécsi Mélyépítő Iroda csapat
Office employee

Kérjen további információt, szakmai csapatunk várja a kérdését!

Köszönjük kérdését, hamarosan válaszolunk!

bottom of page