top of page
rain falling down from the roof, without cloud.jpg

ESŐVÍZ HASZNOSÍTÁS

Nem szeretné elvesztegetni az esővizet?

Mint tudjuk, a Földünk felületének 71%-a víz. A vizek 97%-a azonban sós víz, 2% a jégsapkákban és a gleccserekben található, így a víz körforgásában mindössze vizeink 1%-a vesz részt. A földfelszínt érő esővíz a klímaváltozás hatására egyre inkább fogy, így vízkincsként helyes rá gondolni. Használjuk okosan! Aki most ezt felismeri, a jövőjének a biztonságát építi.

Az esővíz felhasználása környezetbarát és költséghatékony megoldás, amely számos előnyt kínál mind a háztartások, mind a mezőgazdaság és ipar számára.

Íme néhány fő terület, ahol az esővizet hatékonyan lehet hasznosítani:

1. Öntözés

watering plants outside.jpg

Az esővíz kiválóan alkalmas növények, kertek és gyep öntözésére. Mivel az esővíz lágy, vagyis alacsony ásványianyag-tartalmú, kedvezőbb a növények számára, mint a kemény víz.

2. Háztartási használat

guy washing car outshide.jpg

Az esővíz a háztartásokban is jól felhasználható, például WC-öblítésre, mosásra, takarításra és autómosásra. Ezekben az alkalmazásokban az ivóvíz minősége nem szükséges, így az esővíz gazdaságos alternatívát jelent. Továbbkezelése könnyen ivóvízzé alakítható.

3. Mezőgazdasági használat

rain falling on a wheat field.jpg

A mezőgazdaságban az esővizet öntözőrendszerekben, állattartásban és növénytermesztésben alkalmazzák. Az esővíz összegyűjtése és tárolása különösen száraz időszakokban lehet hasznos, amikor a természetes vízforrások korlátozottak.

4. Talajvíz pótlása

rain falling on the ground in nature.jpg

Az esővíz gyűjtése és szikkasztása hozzájárulhat a talajvíz szintjének megőrzéséhez és helyreállításához. Az esővíz beszivárgása a talajba elősegítheti a talajvíz készletek fenntartását, ami különösen fontos a száraz területeken.

A csapadékvíz gyűjtésének előnyei

  • Vízdíjat takarít meg

  • Ökotudatosabban, környezettudatosabban él

  • A jövőjének a biztonságát fokozza

  • Fokozza a függetlenségét a közmű társaságoktól

  • Kevesebb vízkő képződés

girl in the rain, sunshine in the background.jpg

Válogassa össze szabadon, amire szüksége lehet!

A legtöbben rendelkeznek valamilyen konténerrel, amelybe a csapadékvizet gyűjtik. Tipikus eszköz az IBC tartály, amelybe bevezetésre kerül az esővíz. A probléma általában az, hogy a tarályon a csap alacsonyan van, és még egy vödröt sem lehet megtölteni belőle, öntözésre, autómosásra pedig teljesen alkalmatlan.

Az általunk kínált megoldásokat meglévő IBC tartályodhoz is használhatod, sőt, segítségünkkel több tartályt is egyszerűen összeköthet!

render_01_edited.jpg

1. Esővíz bevezetése

Az ereszcsatornából érkező víz bevezetése egyszerű feladatnak tűnik, de ne feledjük, hogy szüksége lesz szűrőre, és kompatibilis csövekre és idomokra is. Az általunk forgalmazott készletek mindent tartalmaznak, amire szüksége lehet a vízbevezetéshez, függetlenül attól, hogy bádogos vagy műanyag kiegészítőkre van-e szüksége.

Esővíz bevezetése

2. Tartályok összekötése

Általában egy IBC gyorsan megtelik vízzel, de két vagy több tartály összekötésével az összegyűjtött víz mennyisége is megtöbbszörözhető. Kompatibilis összekötő készleteink közül válassza az Önnek megfelelőt!

render_01_edited_edited.jpg
Tartályok összekötése
Takarók, burkolás
att_edited_edited.jpg

3. Takarók, burkolás

Az algásodás elkerülése érdekében fontos befednünk IBC tartályainkat. Ha a funkció az első, ajánljuk UV álló műanyag takarófóliáinkat. Ha esztétikusabb megoldásra vágyik, fából készült burkolat mellett is dönthet. Utóbbit lapra szerelve szállítjuk, és könnyen összerakható.

Szivattyú hozzáadása

4. Szivattyú hozzáadása

Ha az IBC tartályodból nem csak a vödröket szeretné megtölteni, hanem locsolásra, autómosásra vagy más céllal locsolócsővel is használná, szivattyúra lesz szüksége. A Grundfos szivattyúk forgalmazójaként válasszon széles kínálatunkból! Ha kérdése van, keressen minket bizalommal!

render_01_edited_edited_edited_edited.jpg
Kapcsolat

Kérdezzen, kérjen ajánlatot! Segítünk!

Kérdéseit, egyedi igényeit, ajánlatkérését küldje el nekünk, és 2 napon belül válaszolunk!

Köszönjük, jelentkezni fogunk!

bottom of page